Excelsior WO. Robertson Merlot, 2020

6,95

Artikelnummer: 147 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Donker, robijnrood van kleur met aroma's van bosvruchten. Je proeft zwarte bessen en rijpe pruimen met iets van chocolade en koffie. Een stevige wijn met zachte tannines.
Korte omschrijving:Een stevige robijnrode wijn met zachte tannines en veel rood fruit. Geniet van deze wijn bij rood vlees en rijpe kazen.
Serveer suggesties:Geniet van deze wijn bij rood vlees en rijpe kazen.
Serveer temperatuur:16-18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:4 JAAR

 

Druif:100% merlot
Specificatie wijngaard:De wijngaarden zijn aangelegd op een vlak terrein en de bodem is rijk aan kalksteen.
Bodem samenstelling:kalkachtige kleibodem

 

Wijnhuis:In 1859 lukt het de familie de Wet om in het vruchtbare maar droge Klein Karoo de basis te leggen voor het huidige Excelsior Estate. Het water uit de Breede Rivier kwam goed van pas en hierdoor wist men Robertson om te toveren in een vruchtbare vallei en uit te laten groeien tot de huidige 220 ha. aan wijngaarden.
Streek:De Breede Rivier is de levensader van de Robertson vallei en zorgt voor aanvoer van het noodzakelijke water. Deze vallei wordt ingesloten door de Langeberg in het noorden en de Sonderendberge in het zuiden. Regenwolken worden door deze bergen op afstand gehouden en de zon heeft hier volledig vrij spel. Hierdoor is het klimaat warm en subtropisch en daarom staat dit gebied ook bekend om zijn citrusfruit, perziken en abrikozen.

 

Wijnmaker:Johan Stemmet
Vinificatie / termijn:Moderne vinificatie op lage temperatuur
Malolactische vergisting:ja