TEELING BLACKPITTS CASK STRENGTH BIG SMOKE

69,95

Categorie:

Beschrijving

Whiskey Teeling Blackpitts Cask Strength Big Smoke

We zijn verheugd de release aan te kondigen van deze nieuwe expressie van Teeling Whiskey. Het is de tweede release van in de categorie Peated Single Malt, namelijk de  Blackpitts Cask Strength. Dit zet de reis voort en bouwt op de reputatie in het maken van unieke en interessante uitingen van Ierse whiskey. Whiskey’s die het volledige spectrum van smaken verkennen. Blackpitts Peated Single Malt is een van de zeer beperkte aanbiedingen van Peated Single Malt uit Ierland, en helpt een oude manier van het maken van Ierse whiskey nieuw leven in te blazen. Hierbij wordt rook gebruikt die wordt gecreëerd door turf te verbranden terwijl de gerst wordt gemout.

De distilleerderij bevindt zich in het hart van de stad Dublin a.k.a. de “Big Smoke”, zoals de stad ook liefkozend wordt genoemd. De skyline van Dublin staat bekend om de iconische Poolbeg-schoorstenen, een herinnering aan de moderne en oude industriële wortels. Dit wordt ook weerspiegeld op de achterkant van de fles van deze nieuwe release. Er wordt een nieuwe “Big Smoke” uitgegeven met een speciale Cask Strength-botteling van de bekroonde Teeling Blackpitts Peated Single Malt. Dubbel gedistilleerd van zwaar geturfde gemoute gerst en exclusief gerijpt in ex-bourbonvaten zorgt voor een zeer uitgesproken, volle, en rokerige ervaring die ook weer heel anders is dan de eerste Teeling Blackpitts-botteling. Deze botteling van 56,5% ABV is zeer beperkt met slechts 8.400 flessen wereldwijd beschikbaar in de eerste release.

Jack Teeling, oprichter en algemeen directeur van Teeling Whiskey: ” Toen we Teeling Whiskey in 2012 opnieuw oprichtten, was het ons doel om de leider te worden in het stimuleren van de keuze in en expressies van Ierse whiskey en om het distilleren in de stad Dublin nieuw leven in te blazen. Ons groeiende assortiment Blackpitts-bottelingen omarmt deze visie echt. Door het gebruik van zwaar geturfde gemoute gerst en op een manier te distilleren die zoveel mogelijk van het rokerige karakter behoudt, hebben we een zeer uniek aanbod gecreëerd binnen de Teeling Whisky-familie. Onze nieuwe Blackpitts Cask Strength Big Smoke, geworteld in de geschiedenis, maar met een echte moderne benadering, is een echt onconventionele Ierse whiskey op zijn best.