Kingsbarns Distillery Reserve 2021

69,95

Categorie:

Beschrijving

Land: Schotland

Regio: Lowlands

Leeftijd: N.A.S.

Cask Type: ex-bourbon & first fill STR rode wijn barrique (225 L vat)

Alcohol: 61,8%

Oplage: 120 flessen voor Nederland

Informatie over de Kingsbarns Distillery Reserve 2021:

Lowland scotch whisky distilleerderij, Kingsbarns, heeft de release aangekondigd van de laatst overgebleven flessen van zijn 2021 Distillery Reserve.

Gebotteld op vatsterkte, is de limited-edition release gerijpt in first-fill ex-Bourbon-vaten en first-fill shaved, toasted and re-charred rode wijn-barriques, met de hand geselecteerd door Isabella Wemyss, productiedirecteur van Kingsbarns Distillery.

Onze jaarlijkse beperkte release van Distillery Reserve is ongelooflijk populair geweest bij onze trouwe Kingsbarns-fans, wat de evolutie van onze spirit laat zien“, zei Wemyss.

We experimenteren voortdurend en ontdekken de impact van onze kenmerkende rijpingen op vat op onze delicate, lichte spirit. Het is spannend om elke release op onze distilleerderijverjaardag te zien.”

Voor de release van dit jaar hebben we de verhouding van STR-vaten in onze kenmerkende opmaak verhoogd om een ​​indicatie te geven van de voortdurende rijping van onze spirit. We hebben ons lichte en elegante distilleerderijkarakter behouden, met meer kruiden en plakkerige fruittonen. Er is een echt evenwicht, vooral bij zo’n hoge sterkte.

 

Extra Informatie: Kingsbarns is in 2014 geopend door de Wemyss Familie, die al jaren actief zijn in de drankenindustrie. Ze staan vooral bekend als onafhankelijke bottelaar in de wereld van de whisky. De distilleerderij is gebouwd in een vervallen historische boerderij in het gebied waar veel Schotse granen verbouwd worden, the Kingdom of Fife.

 

awards kingsbarns distillery reserve 2021