KILCHOMAN MACHIR BAY ISLAY 0,7L

49,50

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Machir Bay

Machir Bay, een kenmerkende geturfde single malt, is een vatting van Kilchoman gerijpt in zowel bourbon- als sherryvaten. Vernoemd naar het meest spectaculaire strand van Islay, creëert het hoge aandeel bourbonvaten een duidelijk evenwicht tussen klassiek Islay-karakter en frisse bloemencomplexiteit.

Wist u dat de Machir Bay van Kilchoman een machtige 98 punten heeft weten te scoren tijdens de International Wine & Spirit Competition? ” Mossige turf, rook, maïs op de BBQ, naar honing smakend eikenhout en zoet fruit. Is intens en smaakvol. Een rijk pallet culminerend in een fijne eikenhouten afdronk. Fantastisch. ” – aldus de jury. En wij zijn het daar helemaal mee eens.

Kilchoman Machir Bay Islay 0,7l

Kilchoman, opgericht in 2005, was de eerste nieuwe distilleerderij die in meer dan 124 jaar op Islay werd gebouwd. Anthony Wills, oprichter van Kilchoman, gaat op weg om de basistraditie van het distilleren op de boerderij nieuw leven in te blazen. Het 100% Islay-assortiment vertegenwoordigt de heropleving van die traditie. Kilchoman is Islay’s enige Single Farm Single Malt Scotch Whisky, met whisky’s die door Kichoman worden geproduceerd van gerst tot fles. Islay is de thuisbasis van iets meer dan 3.000 mensen. En de negen distilleerderijen van het eiland produceren enkele van ‘s werelds bekendste single malts, beroemd om hun uitgesproken turfachtige karakter.

Kilchoman is een familiebedrijf dat in 2005 is opgericht door Anthony en Kathy Wills. Naarmate het bedrijf zich uitbreidde, werd het team van man en vrouw vergezeld door hun drie zonen; Jacobus, George en Peter. De familie Wills blijft de drijvende kracht kracht achter Kilchoman met Anthony als Managing Director en Master Distiller, Kathy die het bezoekerscentrum runt en hun drie zonen die de verkoop- en marketingactiviteiten van de distilleerderij beheren.

Kilchoman Islay location map

Kilchoman bewerkt een verscheidenheid aan landschappen op een oppervlakte van 2.300 hectare. De steile heuvelgrond in het zuiden wordt begraasd door een kudde Scottish Blackface schapen. In het westen voedt een kudde Aberdeen Angus-runderen zich met een combinatie van Machair-grassen en draff; gerstschillen die worden weggegooid tijdens het whiskybereidingsproces.

,4 HECTARE = 2 TON GERST = 6 VATEN KILCHOMAN

De meest vruchtbare grond, 88 hectare rijke grond rondom de distilleerderij, is gereserveerd voor onze jaarlijkse gerstoogst. Elk voorjaar wordt het ingezaaid zodra de 50.000 trekganzen van Islay zijn vertrokken. De gerst rijpt in de zomermaanden en wordt daarna vroeg in de herfst geoogst. De oogsttijd markeert het begin van het whiskybereidingsproces. De in Kilchoman gegroeide gerst wordt gemout, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld in de distilleerderij, en wordt hierdoor uiteindelijk de enige Islay Single Farm Single Malt Scotch Whisky.

Kilchoman is een van de weinige Schotse distilleerderijen die nog steeds de traditionele methode van mouten op de vloer beoefent. Een proces dat Schotland’s andere distilleerderijen hebben uitbesteed sinds de komst van commerciële distillatie. Het arbeidsintensieve karakter van vloermouten is een belangrijke factor voor zijn ondergang, hoewel het dus de kern blijft van de Kilchoman filosofie voor het 100% Islay-assortiment.

15 UUR PEATING = 15-20PPM

Gesneden uit de vele door de oceaan doordrenkte veenmoerassen van Islay en gebruikt om de ontkiemende gerst te roken, de unieke samenstelling van Islay-turf voegt golven van een rijk, maritiem rokerig karakter toe aan de whisky. Tijdens het turfproces absorbeert de gerst het uitgesproken Islay-turfkarakter, waardoor de whisky wanneer hij gedistilleerd en gerijpt is complexere lagen krijgt.

De 85 uur durende fermentatie zorgt voor de ontwikkeling van complexe esters en de opbouw van melkzuur wat zorgt voor romige, boterachtige en bijzonder fruitige tonen.

Deze lange gisting in combinatie met destills, de kleinste op Islay en een van de kleinste in Schotland, creëren ongeëvenaarde zuiverheid van spirit. Hun unieke grootte en vorm produceren ongeëvenaarde niveaus van koper contact, waardoor aardse, maritieme turfrook en licht bloemige citrustonen naar voren komen die de Kilchoman single malt kenmerken.

De single malt van Kilchoman is gerijpt in een combinatie van vattypes afkomstig van de beste producenten over de hele wereld. Elk vat draagt ​​unieke karaktereigenschappen bij en kleur om de klassieke turfrook en bloemige zoetheid van Kilchoman in evenwicht te brengen.

Naast bourbon- en sherryvaten vult Kilchoman ook een aantal speciale vaten, waaronder Sauternes, Douro Valley Red Wine Casks, Caroni Rum Casks, Ruby Port en Madeira om er maar een paar te noemen.

Het assortiment single malts wordt allemaal ter plaatse in de distilleerderij gebotteld en daarmee wordt uiteindelijk de reis van gerst naar fles voltooid. Kilchoman is erg trots dat elke fase van de productie in-house plaatsvind, van de gerstteelt op de velden rond de distilleerderij tot het ter plaatse bottelen van de drank. Kilchoman single malts zijn een distillatie van mensen, passie en plaats.

Spirits Buisness Gold - Machir Bay v1 (1)