Jerry Lohr Cypress Zinfandel 2018

11,95

Artikelnummer: 22 Categorie:

Beschrijving

Kleur: rood

Druifsoort: zinfandel
Wijnbeschrijving:

In de rode Cypress Hill zijn druiven verwerkt afkomstig van percelen in de appellatie Paso Robles en enkele andere streng geselecteerde Californische regio's. De doelstelling bij J. Lohr is deze wijn zo roodfruitig mogelijk te maken zonder dat het eikenhout - van acht maanden vatrijping - domineert.

Door toevoeging van 23 procent shiraz en twee procent petite sirah wordt het fruitige karakter en de kruidigheid van de wijn nog eens extra benadrukt. De purpelpaarse, bijna ondoorzichtige wijn is dan ook lekker jammig en specerijrijk in de neus. Net als op de tong, met veel vruchten als framboos, rozenbottel en blauwe bessen naast groene thee.

Zijn mooie en indrukvolle afdronk maken deze Amerikaan - geschonken bij ongeveer zeventien graden Celsius - tot een favoriet bij pasta, gegrild vlees en zoute kaas.

Wijnhuis:

Jerry Lohr was opgegroeid op een boerderij in North Dakota. Na z'n opleiding zette hij een eigen bedrijf op dat zeer succesvol handelde in landbouwpercelen. Eind jaren '60 besloot Jerry een nieuwe uitdaging aan te gaan: hij zou zich gaan verdiepen in wijnbouw. Lohr concentreerde zich op Monterey en kocht daar in 1972 zijn eerste wijngaarden in Arroyo Seco. In 1974 volgde de bouw van een heuse eigen winery in San Jose.

Een derde mijlpaal werd bereikt in 1988. In dat jaar breidde Lohr zijn wijngaardareaal uit met nog eens 800 hectare in Paso Robles, eveneens in Monterey. Zodoende kan het bedrijf voorzien in zijn eigen behoefte aan fruit.

J. Lohr is een typisch voorbeeld van wijnmaken op z'n Californisch: met een open oog voor de behoeften van de markt en met tegelijk de ambitie om de beste te zijn. Dit betekent onder meer dat er onophoudelijk experimenten worden uitgevoerd met nieuwe technieken. Een treffend voorbeeld daarvan is het jarenlange schaven aan de top-Chardonnay van het huis waarvan de stijl werd omgevormd van Californisch tot Bourgondisch. Voor een andere, meer 'basic' Chardonnay werd dan weer gezocht naar gistculturen die de wijn extra bloemig en fruitig maken.

Het productaanbod van J. Lohr bestaat tegenwoordig uit diverse series wijnen, van toegankelijke instappers voor het grote publiek tot exclusieve single estate wijnen. Daarmee bewijst J. Lohr Estates dat het voor alles een huis is dat voor iedere genieter een wijn maakt, in verschillende prijsklassen. Dit alles onder het motto 'never a dull moment!