Norabuena DOP. Utiel Requena Superior Viura 2016

4,50

Uitverkocht

Artikelnummer: 134 Categorie:

Beschrijving

Druif:100% viura
Specificatie wijngaard:wijngaarden liggen verspreid over een groot gebied, op een hoogte van 400 tot 900 meter boven zeeniveau.
Oppervlakte wijngaard:150 ha.
Bodem samenstelling:klei/mergel
Opbrengst per ha.:70 hl.

 

Proefnotities:Frisse droge witte wijn met een mild en vriendelijk karakter. In geur en smaak veel rijp en geel rijp fruit en wat kruiden en het geheel is afgerond met milde zuren.
Serveer suggesties:bij lichte maaltijden, diverse vis- en kipgerechten, risotto's, salades of als aperitief en terraswijn.
Serveer temperatuur:10-12° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR

 

Wijnhuis:Coviñas is een moderne coöperatie van wijnboeren die samen ruim 40% van de wijngaarden in Utiel Requena bewerken. Het heeft de beschikking over de meest moderne faciliteiten en internationaal kwalitatief hoog aangeschreven. De leden van deze coöperatie hebben ook aan de wieg gestaan van de DO Utiel Requena.
Streek:Utiel Requena is al een oud wijngebied met een rijke historie in het oosten van Spanje, ter hoogte van Valencia. Het ligt hemelsbreed slechts 65 kilometer van de Middellandse Zee verwijderd maar het klimaat is continentaal met koude winters en hete zomers.
Opmerkingen:'Norabuena' is een Spaanse gelukwens en letterlijk vertaald: '..in een mooi uur..'. Oftewel op een mooi moment genieten van deze heerlijke wijnen.

 

Wijnmaker:Diego Morcillo
Schilweking / termijn:ja, slechts enkele uren
Vinificatie / termijn:moderne vinificatie op lage gecontroleerde temperatuur
Malolactische vergisting:nee