Beschrijving
Druivensoort: Late Harvest Monastrell
Gebied: Alicante, Spanje
*9 & Sterwijn Harold Hamersma
“Paso a Paso, Step by Step to Spanish Wine Heaven"
Een weelderige 'late harvest' wijn, gemaakt van de meest rijpe Monastrell druiven in het zonnige achterland van Alicante. Hier
zorgen de wijnmakers voor een oergezonde wijngaard, waar de druiven blijven hangen tot mid November, zodat de trossen inkrimpen en veranderen in fruitbommen. Tijdens het maken van deze wijn ontwikkelen deze kleine druiven zich tot een intens krachtige wijn met zijdezachte tanines en boordevol rijp fruit. De vergisting en korte rijping vind plaats in eiken, waarna de wijn wordt gefilterd van de
schillen en overgaat naar schoon, nieuw eiken voor de tweede houtrijping...
Proefnotitie
De late oogst geeft de wijn een diepdonkere robijnpaarse kleur, met een enorme smaak van gekonfijt zwart fruit, rijpe pruimen, gedroogde rozijnen en chocolade. Een fruitbom in rijke reserva-stijl is de essentie van de moderne wijnbereiding.
Wijn-Spijs
De Gran Paso a Paso Doble past goed bij rundvlees van de houtskoolgrill, gegrilde groene asperges, paprika tabbouleh en
vlees met chimichurri