3404 DO Somontano blanco 2022

7,50

Categorie:

Beschrijving

Wijngaard & kelder

Druivensoort(en) Chardonnay (51%), gewürztraminer (49%)

Serveren en Proeven
Proefnotities Rijke geur met rijp tropisch fruit, bloemen en iets citrus en in de smaak aangevuld met zwoele smaak met verfijnde
zuren en dikte.

Serveersuggesties Als terraswijn, bij rijke visgerechten, zachte en blauwschimmel kazen, gebakken en gegrilde groentes.

Serveertemperatuur 8-10 °C.
Achtergrond
Gebied Somontano
Over de streek Somontano is een jonge DO en ligt in het noord-oosten van Spanje. De wijngaarden liggen tegen de uitlopers van
de Pyreneeën op een hoogte van 350 tot 750 meter. Door deze hoge ligging is het verschil tussen dag en nachttemperatuur groot en dit zorgt weer voor een optimale rijping van de druiven.

Over het wijnhuis
Bodega Pirineos werd in 1993 opgericht met als doel de gezamenlijke knowhow van zo'n 150 kleine wijnboeren te bundelen om zo wijnen van hoge kwaliteit te maken. In totaal omvat Bodega Pirineos circa 700 hectare aan wijngaarden, verspreid over Somontano. Die diversiteit maakt het mogelijk om hele bijzondere en eigenzinnige wijnen te maken. Dit alles gebeurt al ruim 30 jaar onder het wakend oog van chief-wijnmaker Jesús Astrain, één van de bekendste namen in Somontano en een begrip in de wijnwereld.

In 2007 werd Bodega Pirineos onderdeel van Bodegas Barbadillo.
De wijnstreek Somontano is te vinden in Aragón, vlak onder de Franse grens, met fraaie uitzichten op de majestueuze Pyreneeën.
Bijzonderheden
De naam 3404 komt van de mytische berg Pico El Aneto, met een hoogte 3404 meter de hoogste van de Pyreneeën.