JOSE GALO | RUEDA VERDEJO 2022

7,95

Categorie:

Beschrijving

PROEFNOTITIE

 

Een helder groenachtig gele kleur. Een elegante neus, expressief met exotisch fruit, citrus, grapefruit, groen gras. Minerale aroma's met hints van anijs en een licht bittere smaak kenmerkend voor het edele ras Verdejo.

PRODUCENT

 

Bodegas Rueda Perez S.A.T. is een familiebedrijf gelegen in Pozaldez, Valladolid, in het hart van het wijngebied Rueda. De nieuwste technologie zorgt hier voor high-end wijnen. Een volledige controle van de vinificatie door middel van een uitgekiend koelingsproces tijdens de vergisting en gekoelde isothermische opslag op RVS geven de hier gemaakte wijnen hun unieke finesse.

DRUIVENSOORT

 

Zeer populaire druif, de Verdejo, vernoemd naar zijn groene kleur, verde. In zijn thuisland Spanje kan de zeer aromatische wijn van deze druif harten veroveren in Rueda en bij goede producenten ook in Centraal-Oost Spanje. Wanneer puur gebruikt, is de wijn vaak van hoge kwaliteit, zeer geurig, rijk, bloemig, exotisch, fruitig... Vooral veel wijn!

REGIO

 

Het wijngebied Rueda ligt 165km ten noordwesten van Madrid in het hart van Castilla y Leon aan de oevers van de Duero (in Portugal Douro geheten) die bij Porto in de zee uitmondt. Het gebied is voornamelijk bekend door zijn witte wijn gemaakt van de Verdejo druif. Nederland is de grootste exportmarkt voor deze witte wijn. De wijnen hebben in 1980 de D.O. (Denominación de Origen) erkenning gekregen. Sinds 2020 mag ook Rueda DO wijn op de markt komen 100% gemaakt van de aromatische Sauvignon Blanc. De wijngaarden liggen meestal op een hoogvlakte op 750-800 m hoogte waar de warme Spaanse zon wordt afgewisseld met een koele nacht.