Gran Cardiel DO. Rueda Verdejo Viura 2016

6,75

Uitverkocht

Artikelnummer: 116 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Deze wijn heeft een glanzende, strogele kleur. Zeer aromatisch met tonen van rijp fruit, kruisbessen en grapefruit, in de smaak ondersteund door frisse, milde zuren met wat anijs en Spaanse groene kruiden.
Korte omschrijving:Onweerstaanbaar en verleidelijk met tonen van rijp fruit, kruisbessen en grapefruit. Geniet van deze wijn als aperitief of bij visgerechten.
Serveer suggesties:Deze wijn combineert van nature met vis en gevogelte, maar laat zich ook genieten als aperitief.
Serveer temperatuur:8-10° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:3 JAAR

 

Druif:50% verdejo, 50% viura
Oppervlakte wijngaard:200 ha.
Bodem samenstelling:Donker zandleem, rijk aan calcium en magnesium
Opbrengst per ha.:52 hl.

 

Wijnhuis:Bodegas Felix Lorenzo Cachazo SL heeft als familiebedrijf al heel wat generaties lang ervaring met het produceren van uitstekende witte wijnen. Het oude wijnhuis bevond zich middenin het stadje Pozaldez, maar met de oprichting van de D.O. Rueda werd in 1993 door Felix Lorenzo en zijn vrouw Rita Heras een nieuw gebouw voorzien van alle moderne apparatuur gebouwd.
Streek:Rueda is een oud wijngebied in het noordwesten van Spanje. Het klimaat is continentaal met hete zomers en koude winters, terwijl het er ook flink kan waaien. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw hebben veel wijnmakers het roer omgegooid naar moderne frisse wijnen en werd de oude druivensoort Verdejo in de schijnwerpers geplaatst. De Rueda wijnen worden tegenwoordig gezien als de beste witte van Spanje.
Opmerkingen:In de wijngaarden wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zwavel en geen overige bestrijdingsmiddelen.

 

Wijnmaker:Angela Lorenzo en Eulogio Calleja
Schilweking / termijn:schilweking gedurende 6 uur
Vinificatie / termijn:langzame persing en koude vergisting van 18 dagen
Malolactische vergisting:nee