Gran Cardiel DO. Rueda Verdejo 100% 2014

8,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 124 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Zachtgele kleur in combinatie met een rijke en complexe geur van tropisch fruit als papaya en ananas maar ook iets kruiden als anijs. In de smaak ondersteund door een rijk en zwoel karakter waarbij het rijpe tropische fruit de boventoon voert maar heeft ook voldoende frisheid.
Korte omschrijving:Aroma van tropisch fruit, ananas, papaya en iets kruidig. Elegant, rijk en fris van smaak. Heerlijk bij schelp- en schaaldieren en sushi.
Serveer suggesties:gegrilde en gebakken vis, kip- en kalfsvlees, Aziatische gerechten, asperges maar ook als terras- en aperitiefwijn.
Serveer temperatuur:8-10° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR

 

Druif:100% verdejo
Specificatie wijngaard:De oude wijngaarden liggen vlakbij Alcazaren. Een gedeelte hiervan is zelfs ruim 140 jaar oud en stamt van voor de phylloxera.
Oppervlakte wijngaard:140 ha.
Bodem samenstelling:zandgrond bedekt met keien
Opbrengst per ha.:35 hl.

 

Wijnhuis:Bodegas Felix Lorenzo Cachazo SL heeft als familiebedrijf al heel wat generaties lang ervaring met het produceren van uitstekende witte wijnen. Feliz Lorenzo is één van de initiatiefnemers voor het oprichten van de DO Rueda. Het oude wijnhuis bevond zich middenin het stadje Pozaldez maar werd te klein, maar in 1993 hebben Felix Lorenzo en zijn vrouw Rita Heras een nieuwe bodega gebouwd buiten de oude stad en deze voorzien van alle moderne vinificatie faciliteiten.
Streek:Rueda is een oud wijngebied in het noordwesten van Spanje. Het klimaat is continentaal met hete zomers en koude winters, terwijl het er ook flink kan waaien. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw hebben veel wijnmakers het roer omgegooid naar moderne frisse wijnen en werd de oude druivensoort Verdejo in de schijnwerpers geplaatst. De Rueda wijnen worden tegenwoordig gezien als de beste witte van Spanje.
Opmerkingen:In de wijngaarden wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zwavel en geen overige bestrijdingsmiddelen.

 

Wijnmaker:Angela Lorenzo en Eulogio Calleja
Vinificatie / termijn:moderne vinificatie op extreem lage temperatuur
Malolactische vergisting:nee