Carlos Serres DOC. Rioja Reserva, 2007

13,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 160 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Heldere rode kersenkleur met een fijne bruine gloed door de lange rijping op vat. Geur van rijp donker fruit en houttonen. Elegant, goed in balans met een harmonieuze, krachtige afdronk.
Korte omschrijving:Krachtige rode Rioja wijn met een fraaie balans tussen houtrijping en fruit. Smaakt heel goed bij vlees van de grill.
Serveer suggesties:Heerlijk bij gegrild vlees, steaks, wild, stoofpotten en gerijpte kazen.
Serveer temperatuur:16 -18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:7 JAAR

 

Druif:90% tempranillo,10% garnacha
Specificatie wijngaard:Wijngaarden liggen rondom Haro en hebben een gemiddelde leeftijd van 20 jaar.
Oppervlakte wijngaard:100 ha.
Bodem samenstelling:kalkrijke klei/ mergel bodem
Opbrengst per ha.:45,5 hl.

 

Wijnhuis:Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desasatreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet.
Streek:Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten.

 

Wijnmaker:Roberto de Carlos
Schilweking / termijn:13 dagen
Vinificatie / termijn:temperatuur gecontroleerde vinificatie op roestvrij staal.
Malolactische vergisting:ja, volledig.
Rijping / termijn:rijping van de gebottelde wijn gedurende 12 maanden in de eigen kelder.