Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Krachtige en donkere wijn met een stevig karakter. Deze Crianza heeft een fraaie balans, gerijpt rood fruit en een mooie complexiteit van de houtrijping. Een intense smaak met een fluwelen randje en een lange finale. |
Jaargang: | 2018 |
Serveersuggesties: | Prima combinatie met rib-eye, entrecote, stoofschotels en bij gerijpte kazen. |
Serveertemperatuur: | 16-17° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 8-9 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | 100% tinta fina (tempranillo) |
Oppervlakte wijngaard: | 50 ha. |
Bodemsamenstelling: | klei, kalksteen |
Opbrengst per ha.: | 35 hl. |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | De wijngaarden en kelder van Bodegas y Vinedos Tamaral liggen in het hart van het wijngebied Ribera del Duero, vlakbij de plaats Peñafiel. Het bedrijf is jong en is opgericht in april 1997 en het was een droom voor de familie De Santiago die uitkomt. De familie was al voor de vierde generaties op rij betrokken bij het hebben en onderhouden van wijngaarden maar nog niet bij de wijnbereiding zelf. Direct vanaf de eerste wijn wordt de bodega overladen met medailles en uitmuntende jury rapporten. Men ziet deze waardering als stimulans om continu op zoek te blijven naar verbeteringen die zullen leiden tot nog betere wijnen. |
Streek: | De Ribera del Duero ligt in het noordwesten van Spanje en is gezegend met een combinatie van terroir, microklimaat en een inheemse druivensoort waarvan uitstekende en complexe rode wijnen gemaakt kunnen worden. Op deze hoogte geeft Tempranillo verfrissend zure druiven met dunne schillen, die daardoor zorgen voor wijnen die zowel jong als als Gran Reserva heerlijk smaken. Na toekenning van de D.O. in 1982 werden veel wijngaarden herplant en alle soorten bodegaãs, variërend van kleine familiebedrijven tot grote coöperaties en wijndomeinen, begonnen te investeren in moderne vinificatietechnologie. Deze nieuw verworven collectieve kennis heeft een enorm effect gehad op de kwaliteit van de wijn, die nu over de gehele wereld wordt geëxporteerd. |