Beschrijving
Wijngaard & kelder
Druivensoort(en) Tinta del pa“s (tempranillo)
Rijping van de wijn 13 maanden rijping op Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.
Serveren en Proeven
Proefnotities Krachtige en rijke geur met gerijpt fruit, cacao en getoast hout. In de smaak ondersteund met specerijen en kruiden
en een lange afdronk.
Serveersuggesties Bij krachtige en gekruide gerechten, gegrild en gebakken vlees en groentes, wild en gerijpte en harde kazen.
Serveertemperatuur 16-18¡ C.
Achtergrond
Gebied Ribera del Duero
Over de streek De Ribera del Duero ligt in het noordwesten van Spanje en is gezegend met een combinatie van terroir,
microklimaat en een inheemse druivensoort waarvan uitstekende en complexe rode wijnen gemaakt kunnen
worden. Op deze hoogte geeft Tempranillo verfrissend zure druiven met dunne schillen, die daardoor zorgen voor
wijnen die zowel jong als gerijpt heerlijk smaken. Na toekenning van de D.O. in 1982 werden veel wijngaarden
herplant en alle soorten bodegas, vari‘rend van kleine familiebedrijven tot grote cošperaties en wijndomeinen,
begonnen te investeren in moderne vinificatietechnologie. Deze nieuw verworven collectieve kennis heeft een enorm
effect gehad op de kwaliteit van de wijn, die nu over de gehele wereld wordt ge‘xporteerd.
Over het wijnhuis
Als je de essentie van de Ribera del Duero wilt ontdekken, kom dan naar Finca el Empecinado. Heel dicht bij Pe–afiel, prachtig gelegen naast een zijstroom van de rivier de Duero, omgeven door honderd jaar oude populieren.
Bijzonderheden
De lokale naam van de druivensoort tempranillo is tinta del pa“s