Beschrijving
Wijngaard & kelder
Druivensoort(en) Garnacha
Rijping van de wijn op Frans (60%) en Amerikaans (40%) eikenhouten vaten
van 225 ltr.
Serveren en Proeven
Proefnotities Donkere kersenrode kleur met door de rijping iets verkleuring langs de rand. De rijke geur wordt overheerst
door het rijpe donkere fruit maar er komt ook iets van de rijping, kruiden en drop door. De complexe smaak is
krachtig maar ook rond en vol met zachte rijpe taninne.
Serveersuggesties Rijke, licht gekruide gerechten, diverse charcuterie en harde kazen, wild en gegrild en gebakken vlees
Serveertemperatuur 16-18° C.
Achtergrond
Gebied Navarra
Over de streek Het gebied Navarra ligt tussen de Pyreneeën en Ribera de Navarra, in het oosten de berg Ujué en in het westen de
heuvels langs de Cidacos rivier. Het klimaat is continentaal Mediterraan, dit geeft warme droge zomers met koude winters.
Over het wijnhuis
Piedemonte is een relatief jong en modern bedrijf. Het is in 1992 opgericht door een aantal wijnbouwers die samen de krachten wilden bundelen. De naam komt van de geografische zône 'Piedemonte de Tafalla - Olite' waarin zowel de wijngaarden als het wijnbedrijf liggen.
De moderne kelders hebben een opslagcapacitieit van 4 miljoen liter in temperatuur gecontroleerde rvs vaten, daarnaast heeft men de beschikking over 4000 eikenhouten vaten.
Bijzonderheden
Van deze 'limited edition' worden jaarlijks maar 6000 flessen gebotteld. Dit is één van de paradepaardjes van Piedemonte. Deze wijn geeft dan ook de essentie aan van de bijzondere kwaliteit van wijngaard en vakmanschap .Vijftig jaar is de minimum leeftijd van de oude
Tempranillo wijnstokken om geselecteerd te kunnen worden voor deze kostbare “Old Vines―. Daarnaast moeten de druiven gaaf en perfect rijp zijn om met de hand geplukt te worden. In de wijnkelder krijgt de jonge wijn een voorkeursbehandeling en wordt nog 6
maanden gerijpt in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Na de botteling krijgen de flessen nog een aantal maanden de tijd om in de kelder nog volledige tot rust te komen.