Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Kruidige en zachte rode wijn met rijp rood fruit en lichte vanilletonen. Dieprood van kleur en een warm en vriendelijk karakter. |
Korte omschrijving: | Kruidige, zachte rode wijn met rijp rood fruit en lichte vanilletonen. Smaakt goed bij paëlla en vlees van de barbecue. |
Serveer suggesties: | Bij diverse vleesgerechten, kaas en pasta. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | |
Oppervlakte wijngaard: | 100 ha. |
Bodem samenstelling: | kleibodem |
Opbrengst per ha.: | 60 hl. |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | In het hart van de Rioja, vlakbij Alberite liggen de kelders van Bodegas Los Tinos. Hier worden de wijnen gerijpt in 225 ltr. vaten van Amerikaans eikenhout. |
Streek: | Castilla ligt in het hart van Spanje. Op deze hoogvlakte maakt men onder gunstige omstandigheden prima wijnen met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Alfredo Ansoategui |
Schilweking / termijn: | 20 dagen |
Vinificatie / termijn: | moderne vinificatie op lage temperatuur in rvs |
Malolactische vergisting: | ja |