Krohn vintage port 2003

49,95

Artikelnummer: 195 Categorie:

Beschrijving

Serveren en proeven

Proefnotities:Volle krachtige port met een enorme concentratie, extractie en een krachtige aroma en daardoor potentie om te ouderen.
Korte omschrijving:Intens robijnrode kleur met in geur en smaak gerijpt rood fruit, ceder en leer.
Serveer suggesties:Uitstekend bij romige kazen als Brie en Camembert, maar ook lekker bij studentenhaver of een chocoladedessert.
Serveer temperatuur:14-16° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:

Wijngaard

Druif:Blend van verschillende voorgeschreven druiven.
Oppervlakte wijngaard:
Bodem samenstelling:leisteenbodem op ondergrond van graniet.
Opbrengst per ha.:
Organic met certificaat:

Achtergrond

Wijnhuis:Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de 'Quinta do Retiro' en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.
Streek:Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.

Vinificatie / rijping

Wijnmaker:
Schilweking / termijn:
Vinificatie / termijn:Klassieke vinificatie met toevoeging van wijnalcohol waarbij vinificatie stopt.
Malolactische vergisting: