Krohn 'Senador' Rich Tawny Port

9,50

Artikelnummer: 151 Categorie:

Beschrijving

Heerlijk Tawny portje, te combineren bij bijvoorbeeld de luxe borrelplank of kaasplankje van restaurant op de poort & The Royal pub. Mocht u deze niet bestellen, dan drinken we hem lekker zelf op . 🙂

 

Proefnotities:Door de lange rijping een bruinrode kleur, zacht en rond van karakter, rozijnen.
Serveer suggesties:combinatie met romige kazen als Brie en Camembert, maar ook met studentenhaver, diverse noten, chocoladedessert
Serveer temperatuur:14-16° C.

 

Druif:Blend van verschillende voorgeschreven druiven.
Bodem samenstelling:leisteenbodem op ondergrond van graniet.

 

Wijnhuis:Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de 'Quinta do Retiro' en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.
Streek:Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.
Opmerkingen:Tawny ports zijn vaak wat oudere ports met een kleur die neigt naar bruin en die hun rijping ondergaan in de kelders van de portproducent. Naast de alledaagse blended tawny, die samengesteld is uit verschillende jaargangen, kennen wij ook tawny port met leeftijdsaanduiding: dit zijn blended ports die door de keldermeester geblend zijn van verschillende leeftijden maar duidelijk het kenmerk hebben van de opgegeven leeftijd.

 

Vinificatie / termijn:Klassieke vinificatie met toevoeging van wijnalcohol waarbij vinificatie stopt.