Krohn 'Colheita' Colheita Port 2005

17,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 146 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Colheita port heeft een amberbruine, volle kleur en naar gelang de leeftijd toeneemt zal de kleurintensiteit afnemen. In de geur gerijpt fruit, karamel, mokka en rozijnen. De smaak is een explosie van pruimen, noten, kruiden en vanille, mooi zoet van smaak, lang en vol. Ook hier zal, naar gelang de leeftijd toeneemt, de complexiteit in geur en smaak toenemen en het fruit zal plaats maken voor rijpingstonen.
Serveer suggesties:digestief, gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse cake.
Serveer temperatuur:14-16° C.

 

Druif:Blend van verschillende voorgeschreven druiven.
Bodem samenstelling:leisteenbodem op ondergrond van graniet.

 

Wijnhuis:Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de 'Quinta do Retiro' en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.
Streek:Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.
Opmerkingen:Colheita port: port van slechts één jaargang en met een wettelijk voorgeschreven rijping van tenminste 7 jaar op kleine fusten. Krohn hanteert minimaal 10 jaar rijping.

 

Vinificatie / termijn:Klassieke vinificatie met toevoeging van wijnalcohol waarbij vinificatie stopt.