Krohn 'Ambassadeur' Ruby Port

8,95

Artikelnummer: 150 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Deze Ruby Port is een jonge meng (blended) port die men langzaam laat verouderen.Deze nogal volle robijnrood (Ruby) gekleurde port heeft een frisse, jeugdige en fruitige smaak, is relatief zoet en heeft minder tannine dan andere port en wordt daarom ondanks de robijnrode kleur toch als een lichte port beschouwd.
Serveer suggesties:Ruby port is een klassiek aperitief doch kan ook bij het dessert gereserveerd worden.
Serveer temperatuur:14-16° C.

 

Druif:Blend van verschillende voorgeschreven druiven.
Bodem samenstelling:leisteenbodem op ondergrond van graniet.

 

Wijnhuis:Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de 'Quinta do Retiro' en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.
Streek:Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.
Opmerkingen:Ruby port: vaak jonge port maar vooral port die slechts kort gerijpt heeft op houten vaten en daardoor zijn rode kleur heeft behouden en verder rijpt op fles.

 

Vinificatie / termijn:Klassieke vinificatie met toevoeging van wijnalcohol waarbij vinificatie stopt.