Krohn '10 Años'10 Year old Tawny Port

18,95

Artikelnummer: 165 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Het is een warmbloedige, rijke, zoete en toch ook pittige wijn.
Korte omschrijving:Een warmbloedige, rijke, zoete en toch ook pittige port. Kostelijk in combinatie met een hartig kaasplateau.
Serveer suggesties:digestief, gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse cake.
Serveer temperatuur:14-16° C.
Druif:Blend van verschillende voorgeschreven druiven.
Bodem samenstelling:leisteenbodem op ondergrond van graniet.
Wijnhuis:Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de 'Quinta do Retiro' en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.
Streek:Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.
Vinificatie / termijn:Klassieke vinificatie met toevoeging van wijnalcohol waarbij vinificatie stopt.