Beschrijving
Bij aankomst bij de wijnmakerij Quinta do Seixo werden de met de hand geoogste druiven streng gesorteerd, ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De fermentatie vond plaats in granieten lagares met krachtige exractie om de optimale niveaus van kleur, tannine en smaak uit de schillen te halen voordat ze werden versterkt met wijnalcohol, waardoor een deel van de natuurlijke suikers van de druiven achterblijft. De wijnen bleven in de Douro tot de lente na de oogst, waarna ze stroomafwaarts worden vervoerd naar de historische Ferreira-kelders in Vila Nova de Gaia. De wijnen worden hier twee jaar gerijpt in oude eikenhouten vaten en na talrijke proeverijen en analyses werd de uiteindelijke blend in 2021 geassembleerd en gebotteld.
Deze port kan nog vele tientallen jaren rijpen op fles en zal alleen maar mooier worden...
Diep robijn-rood van kleur, vrijwel ondoorzichtig. Aroma's van zwarte bes, aalbes en balsamico worden gecombineerd met kruidige tonen van peper en tabaksdoos, kruidachtige nuances en een steenachtige mineraliteit. De smaak balanceert kracht met elegantie, met stevige maar rijpe tannines en een levendige zuurgraad die de intense en complexe smaken naar de aanhoudende afdronk draagt.