Urbanihof roter veltliner Qualitätswein Wagram 2021

13,50

Categorie:

Beschrijving

Wijngaard & kelder
Druivensoort(en) Roter veltliner
Organic met certificaat AB Agriculture Biologic

Serveren en Proeven
Proefnotities Ingetogen geur van bloesem, geel fruit en specerijen in combinatie met een vriendelijk karakter en in de smaak
sappig rijp fruit met een fraaie spanning tussen de zuren en het zwoele zoet. In de afdronk een licht exotische toets.
Serveersuggesties Als terraswijn. met gevogelte en rijke visgerechten.
Serveertemperatuur 8-10° C.
Achtergrond
Gebied Niederösterreich
Over de streek Wagram is een regio binnen het wijngebied Niederösterreich. Het ligt langs de Donau en de invloed hiervan is duidelijk merkbaar. De bodem bevat veel löss en heeft daardoor een goede drainage en is uitermate goed geschikt voor aanplant van druivenstokken.
Over het wijnhuis
Ondanks de lange familie traditie is het Weingut Urbanihof jong, modern en springlevend. Sonja en Franz Paschinger, de huidige eigenaren, besteden veel aandacht aan hun familie erfgoed. Zij proberen op een natuurlijke manier de wijngaard te beheren door het volume per hectare te beperken, uitsluitend natuurlijke mest te gebruiken en tussen oktober en mei geen mechanische bewerking in de bodem te doen. Doordat ze zich continu op verbetering van kwaliteit richten, bevinden ze zich in de top van de Wagram Winzer. Sinds de oogst van 2016 is dit beloond en zijn zij volledig BIO gecertificeerd.
Bijzonderheden
Roter veltliner is de druivenspecialiteit van Niederösterreich en dan in het bijzonder van het gebied Wagram. Het is een oud druivenras waaruit weer nieuwe varianten zijn ontstaan. Ondanks de naam is deze soort geen familie van de Grüner Veltliner. De druif heeft een lichtrode schil maar desondanks geeft het witte wijnen. De wijnboeren van Wagram, waaronder Urbanihof, zetten deze bijzondere druivensoort in de schijnwerpers en dat werpt zijn vruchten af want de wijn wordt nu ook met veel plezier gedronken buiten het oorspronkelijke gebied.