Urbanihof 'Alte Reben' grüner veltliner Qualitätswein Wagram 2021

13,50

Categorie:

Beschrijving

Wijngaard & kelder
Druivensoort(en) Grüner veltliner
Organic met certificaat AB Agriculture Biologic
Rijping van de wijn 8 maanden op de eigen lie
Serveren en Proeven
Proefnotities Aantrekkelijke en rijke geur van rijp geel fruit met een tropische toets. De romige smaak wordt aangevuld met fijne en milde zuren die het rijpe fruit in toom houden.
Serveersuggesties Heerlijk als aperitief maar past ook uitstekend bij lichte voor- en hoofdgerechten.
Serveertemperatuur 10-12° C.
Achtergrond
Gebied Niederösterreich
Over de streek Wagram is een regio binnen het wijngebied Niederöstereich. Het ligt langs de Donau en de invloed hiervan is duidelijk merkbaar. De bodem bevat veel löss en heeft daardoor een goede drainage en uitermate goed geschikt voor aanplant van druivenstokken.
Over het wijnhuis
Ondanks de lange familie traditie is het Weingut Urbanihof jong, modern en springlevend. Sonja en Franz Paschinger, de huidige eigenaren, besteden veel aandacht aan hun familie erfgoed. Zij proberen op een natuurlijke manier de wijngaard te beheren door het volume per hectare te beperken, uitsluitend natuurlijke mest te gebruiken en tussen oktober en mei geen mechanische bewerking in de bodem te doen. Doordat ze zich continu op verbetering van kwaliteit richten, bevinden ze zich in de top van de Wagram Winzer. Sinds de oogst van 2016 is dit beloond en zijn zij volledig BIO gecertificeerd.
Bijzonderheden
Oude wijnstokken van minimaal 30 jaar oud en aangeplant in wijngaarden die liggen in de Ried Dorner. De bodem is bedekt met een dikke laag löss.