Kurt Angerer Grüner Veltliner Kies, 2021/2022

13,75

Artikelnummer: 24 Categorie:

Beschrijving

Kleur: wit

Druifsoort: grüner veltliner
Wijnbeschrijving:
Klassiek op roestvrij staal gevinificeerde wijn van 100% grüner veltliner afkomstig uit kiezel- en rode gravelrijke gaarden. In de geur en smaak groene appel, exotische tonen van ananas, maracuja en honingmeloen. Daarnaast een fijnzinnige kruidigheid en een 'stenige' mineraliteit van de bodem die wijnen van dit type kenmerkt. Zijn frisse uitgebalanceerde sappigheid maakt deze Oostenrijker tot een dankbare begeleider van lichte voorgerechtjes en onweerstaanbaar als aperitief.

Wijnhuis:

Wijngoed Kurt Angerer is een 24 hectare tellend familiebedrijf te Lengenfeld, even ten westen van Langelois in het Kamptal. De stokken staan er verspreid op verschillende bodemsoorten: primaire rotsgesteenten als graniet en leisteen maar ook zand-, kei-, leem- en kalkrijke grond. Ze zijn tegen de heuvels aangeplant met hun rug naar de soms snijdend koude Noordenwind.

Al generaties lang maakt de familie Angerer verdienstelijke wijnen: het vroegste archief-materiaal dat hierover spreekt dateert van 1848. De huidige eigenaar is Kurt Angerer. Geboren in 1971 en al vroeg doordrongen van de prachtige mogelijkheden in het Kamptal voor het maken van goede wijn, legde hij op 24-jarige leeftijd een eigen wijngaard aan naast het domein van z'n ouders. Trefwoorden voor deze jonge wijnmaker zijn traditie en terroir.

Door op bijna iedere internationale wijnbeurs zijn producten te promoten wist Kurt in korte tijd een buitenlandse markt voor de wijnen van zijn wijngoed op te bouwen. Bijna 85% van de totale productie van Weingut Angerer wordt dan ook tot op de dag van vandaag geëxporteerd naar Duitsland, Zwitserland, Engeland, Zweden, Denemarken en de Verenigde Staten. En gelukkig nu ook naar Nederland...