Beschrijving
Wijngaard & kelder
Druivensoort(en) Trebbiano, garganega, glera
Rijping van de wijn tweede fermentatie in afgsloten rvs vaten
Serveren en Proeven
Proefnotities Zachtgele kleur en in het glas parelen de koolzuurbelletjes omhoog. In de geur rijp fruit, bloesems en in de smaak
ondersteund door een zachte mousse, milde zuren en rijpe fruittonen. De afdronk is zacht mild en elegant.
Serveersuggesties Een klassiek Venetiaans aperitief, ideaal bij voorgerechten met vlees, vissalades, pasta's met vis en rijstgerechten.
Serveertemperatuur 6-8° C.
Gebied Veneto
Over de streek De streek Veneto is één van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een
wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto
druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die
eenvoudige wijnen opleverenden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan
kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het noord-oosten van Italië.
Bijzonderheden
Met een scheutje crême de cassis is de Palazzi een mooie basis voor een Kir Royal, in een groot glas gevuld met ijsblokjes, een scheutje Aperol en bruisend bronwater heeft u een heerlijke Aperol Spritz of met een scheutje vlierbessensiroop en bruisend bronwater wordt
het uw eigen gemaakte Hugo.