Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | |
Korte omschrijving: | Frisse, witte wijn met tonen van noten en gedroogde abrikozen. Lekker bij een pasta van 'Frutti di Mare'. |
Serveer suggesties: | Lichte voorgerechten, diverse visgerechten maar ook als aperitief. |
Serveer temperatuur: | 10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 2 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | 80% garganega, 15% trebbiano, 5% chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: | 2 ha. |
Bodem samenstelling: | kalksteen en kleibodem. |
Opbrengst per ha.: | 85 hl. |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen. |
Streek: | |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Daniele Accordini |
Schilweking / termijn: | nee |
Vinificatie / termijn: | traditionele vinificatie |
Malolactische vergisting: | ja, 95% |