Beschrijving
Druivensoort: Corvina, Corvinone,
Rondinella & Molinara
Gebied: Valpolicella, Italië
*100 dagen gedroogde druiven
De edele druivensoorten Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara zijn met de
hand geplukt op een perfect rijp moment
waarna de familie alleen de mooiste trossen druiven selecteert en deze 100 dagen
laat drogen. Hierna komt een traditionele
vergisting op houten vaten gevolgd door
een rijping in barriques. Uiteindelijk een
juiste flesrijping maakt deze AMARONE het
summum van Italiaanse wijn.
'La Piccola Botte', het kleine vat, dit staat
op elk etiket en is kenmerkend voor alle
wijnen van de gebroeders Giuliari. Ze
rijpen de wijnen op kleine houten fusten,
waardoor de wijn een krachtige, intense en
complexe smaak ontwikkeld.
Proefnotitie
Een indrukwekkende neus met aroma's
van wilde bessen, kersen, pruimen, rook,
pure chocolade, espresso, bittere amandel,
kruidnagel, zoethout, kaneel, tabak, rozen
en viooltjes. In de mond is de wijn extreem
krachtig, complex, fluweelzacht, weelderig
fruit, kruidig, sappig, meerlagig, met al zijn
kracht en weelde altijd zeer elegant en met
een lange, warme afdronk.
Wijn-Spijs
Gegrilde steaks, rustieke stoofschotels,
wild zwijn, osso buco en gesmoord
rundvlees in een flinke scheut Amarone