Cantina di Negrar 'Le Preare' IGT.Veronese rosso 'Lastone' 2020

7,95

Artikelnummer: 119 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Een volle, zachte wijn waarbij de zwarte kersen en pruimen ondersteund worden door kruiden en een lichte houttoon. In de mond een verfijnde afronding met milde tannine.
Korte omschrijving:Rijk en fluwelig met iets van zwarte kersen, pruimen en kruiden. Heerlijk bij typisch Italiaanse pastagerechten.
Serveer suggesties:Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, rijpe kazen, typische Italiaanse pastagerechten.
Serveer temperatuur:18-20° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:4-5 JAAR

 

Druif:60% corvina veronese, 30% rondinella, 10% croatina
Specificatie wijngaard:Deze wijngaard bevindt zich in de heuvels rond Verona.
Oppervlakte wijngaard:4 ha.
Bodem samenstelling:Zanderig, rijk aan kalksteen
Opbrengst per ha.:90 hl.

 

Wijnhuis:In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.
Streek:Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse operaÆs, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter

 

Wijnmaker:Daniele Accordini
Schilweking / termijn:12 dagen schilweking
Vinificatie / termijn:Traditionele vinificatie
Malolactische vergisting:Ja