Cantina di Negrar 'Le Preare' IGT.Veronese bianco 'Lastone' 2014

7,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 196 Categorie:

Beschrijving

Serveren en proeven

Proefnotities:Heerlijke frisse aroma's van appel en tropisch fruit. Mooi in balans, vol fruit ondersteund met plezierige zuren.
Korte omschrijving:6 halen = 5 betalen! Heerlijke frisse aroma's van appel en tropisch fruit. Mooi in balans, vol fruit ondersteund met plezierige zuren.
Serveer suggesties:Gerechten met kip, gamba's of sushi.
Serveer temperatuur:14-16° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR

Wijngaard

Druif:80% garganega, 20% chardonnay
Oppervlakte wijngaard:5 ha.
Bodem samenstelling:klei, rijk aan kalksteen.
Opbrengst per ha.:80 hl.
Organic met certificaat:

Achtergrond

Wijnhuis:In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.
Streek:Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera's, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.

Vinificatie / rijping

Wijnmaker:Daniele Accordini
Schilweking / termijn:
Vinificatie / termijn:Traditionele vinificatie
Malolactische vergisting:nee