Cantina di Negrar 'Le Preare' DOCG Amarone della Valpolicella Classico 2018

24,50

Categorie:

Beschrijving

Wijngaard & kelder

Druivensoort(en) Corvina veronese, corvinone, rondinella
Rijping van de wijn 10% van de wijn wordt gedurende 6 maanden gelagerd op zgn. Franse 'barriques'.
Serveren en Proeven
Proefnotities Typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, maar ook de indroging van de druiven komt naar
voren met een rozijnentoon en kruidige indruk. De afdronk is lang en indrukwekkend. Het weelderige en rijke karakter zal menigeen verleiden tot een tweede glas.

Serveersuggesties Smaakt goed bij gerechten met wild, gegrild vlees en rijpe kazen.

Serveertemperatuur 18-20° C.

Achtergrond
Gebied Veneto
Over de streek Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong
met o.a. klei en leisteen. Mild klimaat.

Over het wijnhuis
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

Bijzonderheden
De rijpe en gave druiven worden na de oogst in de 'fruttai' (speciale droogruimtes) te drogen gelegd. De wettelijk voorgeschreven indrogingstijd hiervoor is 3 maanden. Cantina di Negrar legt de lat voor zichzelf hoger en hanteert een minimum van 4 maanden waarbij het oorspronkelijke volume wordt teruggebracht tot soms 60%.