Cantina di Negrar 'Le Preare' DOC. Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2021

11,95

Artikelnummer: 120 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Krachtige volle wijn met gerijpt rood fruit, vol en rijk karakter met iets van kruiden, chocolade en pruimenjam.
Korte omschrijving:Krachtige, volle wijn met gerijpt rood fruit, rijk en eigenzinnig. Perfecte begeleiding van pittige gerechten en rijpe kazen.
Serveer suggesties:Alles van de grill, pittige gerechten en rijpe kazen
Serveer temperatuur:18-20° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:4-5 JAAR

 

Druif:corvina veronese, corvinone, rondinella
Specificatie wijngaard:Deze wijngaard bevindt zich in de heuvels van het Valpolicella Classico gebied rond de plaats Negrar.
Oppervlakte wijngaard:4 ha.
Bodem samenstelling:zanderig, rijk aan kalksteen
Opbrengst per ha.:70 hl.

 

Wijnhuis:In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.
Streek:Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Het klimaat is mild en rond.
Opmerkingen:Ripasso is de speciale methode van wijnbereiding waarbij de Valpolicella Classico de allure van een Amarone krijgt. De kostbare Amarone wordt gemaakt van druiven die enkele maanden ingedroogd zijn. Na de lange vinificatie worden de druivenschillen toegevoegd aan de jonge Valpolicella Classico. Hierna herstart een tweede vinificatie en geeft een extra dimensie aan deze bijzondere wijn.

 

Wijnmaker:Daniele Accordini
Schilweking / termijn:15 dagen schilweking
Vinificatie / termijn:Traditionele- en een tweede Ripasso vinificatie.
Rijping / termijn:Aanvullende rijping van 3 maanden op fles.