Varvaglione Vigne e Vini Passione IGP. Primitivo del Salento 2020

9,95

Artikelnummer: 244 Categorie:

Beschrijving

Heerlijke rode wijn, uit zuid Italië. Hiermee toch nog een beetje het vakantiegevoel in je eigen voortuin.

Met de passie zit het wel goed bij de Lulboompoppers, Dit geeft iedereen nog een extra teugje passie. 🙂

 

Proefnotities:Donkergekleurde, rijke wijn met in de geur gerijpt rood fruit en specerijen. De smaak is krachtig maar rond en licht kruidig. Verder aangevuld met iets van pruimenjam en cacao.
Korte omschrijving:Elegant met rijp zoet fruit, kersenjam, specerijen en cacao. Lekker bij een goed stuk rood vlees van de grill.
Serveer suggesties:Past uitstekend bij Mediterraanse gerechten.
Serveer temperatuur:16-18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:4 JAAR
Druif:100% primitivo
Bodem samenstelling:klei en kalk
Opbrengst per ha.:65 hl.
jnhuis:Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.
Streek:Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.
Opmerkingen:Wijnmaker Cosimo Varvaglione stopt al zijn liefde en passie in deze wijn en gaf hem de aansprekende naam 'Passione' mee. Het zuid-Italiaanse temperament en passie komt tot leven in elke fles ‘Passione’.

Wijnmaker: Cosimo Varvaglione

Schilweking :ja

Vinificatie  : moderne vinificatie op gecontroleerde temperatuur.

Malolactische vergisting :ja