Varvaglione Vigne e Vini Papale 'Linea Oro' DOP. Primitivo di Manduria 2019

19,95

Artikelnummer: 245 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Krachtige maar elegante rode wijn. In geur en smaak rijpe bessen en pruimen maar ook confiture en iets van de houtrijping. De krachtige smaak wordt aangevuld met kruiden en specerijen en afgerond met een zwoel karakter.
Korte omschrijving:Krachtige, maar elegante rode wijn met een zwoel karakter. Serveer bij krachtige gerechten of stoofpotten.
Serveer suggesties:Combineert uitstekend met krachtige en rijke gerechten zoals stoofpotjes en vlees van de grill en met harde kaassoorten.
Serveer temperatuur:16-18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:5 JAAR
Druif:100% primitivo
Bodem samenstelling:Klei en kalk
Opbrengst per ha.:45 hl.
Wijnhuis:Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.
Streek:De plaats Manduria ligt in het wijngebied Puglia, aan de binnenkant van de zg. Zuid-Italiaanse laars. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog. De plaats Manduria ligt op een heuveltop en de wijngaarden liggen op de licht glooiende hellingen en worden van van alle kantenverwend door de zon.
Opmerkingen:'Papale' is een wijn met Pauselijke roots. De druiven voor deze wijn komen van een wijngaard in de buurt van Manduria welke al generaties lang in het bezit is van de familie Orsini. De leden van de familie zijn de nazaten van de enige Italiaanse Paus Benedetto XIII die in 1724 verkozen is.

Wijnmaker:Cosimo Varvaglione
Schilweking / termijn:ja
Vinificatie / termijn:moderne vinificatie op gecontroleerde temperatuur
Malolactische vergisting:ja