Varvaglione Vigne e Vini '12 e Mezzo' IGP. Rosato del Salento 2022

8,95

Artikelnummer: 273 Categorie:

Beschrijving

Fantastische rosé uit het zuiden van Italië, hiermee gaat het zonnetje vanzelf schijnen!

 

Proefnotities:Bleekroze van kleur en een vriendelijk en rond karakter kenmerken deze vriendelijke rose. De zachte koolzuurtinteling zorgt voor de verfrissende toets die past bij het rijke rode fruit en de geur van voorjaarsbloesems.
Serveer suggesties:Als terraswijn maar ook bij gegrilde vis en kip.
Serveer temperatuur:8-10 C.° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR

Druif: Negroamaro

Wijnhuis:Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.
Streek:Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek maar het is er ook warm en droog.
Opmerkingen:De naam van de wijn, ‘12e Mezzo’ ofwel twaalf en een half in het Nederlands, staat voor het alcoholpercentage van 12,5%. Uniek voor wijnen uit Puglia. Wijnen uit deze streek zijn voornamelijk rond de 15%. Het bijzonder lage percentage is de reden geweest voor wijnmaker Cosimo Varvaglione om deze wijnen ‘12e Mezzo’ te noemen.

Wijnmaker:Cosimo VarvaglioneSchilweking / termijn:slechts kort om bleke roze te kleur te krijgenVinificatie / termijn:moderne temperatuur gecontroleerde vinificatie.