Varvaglione Vigne e Vini 12 e Mezzo IGP. Primitivo del Salento 2021

8,95

Artikelnummer: 122 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Elegante, middelzware rode wijn met een fraaie balans tussen het rijpe zoete fruit, kersenjam, wat specerijen maar ook iets van cacao. In de smaak aangevuld met zachte rijpe taninne en iets van de houtrijping.
Serveer suggesties:als tv wijn, maar ook bij gegrild en gebakken vlees en harde kaassoorten.
Serveer temperatuur:16-18° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:4 JAAR

 

Druif:100% primitivo
Bodem samenstelling:Klei en kalk
Opbrengst per ha.:65 hl.

 

Wijnhuis:Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.
Streek:Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek maar ook warm en droog.
Opmerkingen:Ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat heeft wijnmaker Cosimo Varvaglione frisheid in zijn wijnen weten te bewaren en het alcoholpercentage in toom weten te houden.

 

Wijnmaker:Cosimo Varvaglione
Schilweking / termijn:ja
Vinificatie / termijn:moderne vinificatie op gecontroleerde temperatuur
Malolactische vergisting:ja