Beschrijving
Proefnotities: | Geconcentreerde volle rode wijn met veel kruidigheid, specerijen en gekonfijt fruit in de geur. De smaak is vol, rond en zwoel met een warm karakter. De afdronk kruidig en lang. |
Serveer suggesties: | als tv wijn, bij kruidige gerechten als stoofpotjes, gegrild en gebakken vlees en harde kaassoorten |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 JAAR |
Druif: | 100% negroamaro |
Bodem samenstelling: | Klei en kalk |
Opbrengst per ha.: | 65 hl. |
Wijnhuis: | Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden. |
Streek: | Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek maar ook warm en droog. |
Opmerkingen: | Ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat heeft wijnmaker Cosimo Varvaglione frisheid in zijn wijnen weten te bewaren en het alcoholpercentage in toom weten te houden. |
Wijnmaker: | Cosimo Varvaglione |
Schilweking / termijn: | ja |
Vinificatie / termijn: | moderne vinificatie op gecontroleerde temperatuur |
Malolactische vergisting: | ja |