CORTEVIOLA | GRANDE CORTEROSSO | PRIMITIVO DI MANDURIA 2021

11,95

Categorie:

Beschrijving

PROEFNOTITIE

 

Vol, dik en kruidig met een forse zwoelheid. Rustiek en lekker donker van kleur en vol in de mond, complex, met hints van pruimen, confituur, kersen en tabak...

PRODUCENT

 

Corte Viola is een historische wijngaard bij Verona in handen van de Familie Contri. Zij produceren al meer dan 80 jaar kwaliteitswijnen voor de hele wereld... Zo ook de populaire 'Corterosso'.Corterosso is als naam en kwaliteitswijn niet meer weg te denken uit ons en uw assortiment. Neem daarbij de Cortebianco, Corterosé en Grande Corterosso, en u hebt een Italiaanse familie waar de consument naar smacht.

DRUIVENSOORT

 

De Primitivo, niet meer weg te denken uit het wijnlandschap. Ook bekend als Zinfandel uit Amerika of Tribidrag uit Kroatië. Een laat rijpende druif, en dat is te proeven. Zeker in warme en droge gebieden waar deze druif zich op zijn gemakt voelt. Vaak donker rood fruit in de geur en in de smaak, redelijke kracht met best wat tanines op de achtergrond. Kan ook goed doorrijpen aan de wijnrank zodat meer suikers zich ontwikkelen. Een krachtpatser met fluwelen handschoenen.

REGIO

 

De Primitivo-druif, ook wel de Zinfandel genoemd, heeft een eigen DOC (Denominazione di Origine Controllata), de Primitivo di Manduria. Vernoemd naar Manduria een gemeente in de provincie Tarente (regio Apulië) aan de binnenkant van de hak van de laars. Het productiegebied voor de Primitivo di Manduria strekt zich oostwaards van het stadje Taranto, zo’n 40 km. langs de golf van Taranto. Het bestaan van deze oude wijngaarden gaat terug tot voor het oude Romeinse rijk. De omstandigheden zijn typisch voor Puglia streek, het is er heet en droog met een verkoelende zeebries waarbij het Manduria gebied wordt gekenmerkt door een bodem die zeer rijk aan kalk en ijzer is.