Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Deze wijn van de primitivo druif is herkenbaar met de ogen dicht: een rijke en zwoele geur van ingedroogd rood fruit, Italiaanse kruiden en exotische specerijen. In de smaak ondersteund met een milddroog en rond karakter, kersenconfiture en iets laurier. De finale is lang en zacht waarbij het rijpe fruit uiteindelijk de overhand krijgt. |
Korte omschrijving: | |
Serveer suggesties: | gebakken en gegrild vlees en groenten, vleeswaren, pizza & pasta, harde kaas en als tv wijn. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | primitivo |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | klei en kalksteen. |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Echter is het een uiterst modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië dat met behulp van de modernste technologie maar ook ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige wijnconsument. Oude wijngaarden met hun authentieke lokale druivensoorten zijn in ere hersteld. |
Streek: | Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Donato Antonio Giuliani |
Schilweking / termijn: | |
Vinificatie / termijn: | moderne vinificatie op gecontrolleerde lage temperatuur. |
Malolactische vergisting: | ja, volledig |