Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Rijke geur met voorjaars bloemen, rijp fruit en gedroogd gras en in de smaak ondersteund met zachte ronde, licht exotische tonen van papaya en meloen. Het karakter is zacht en vriendelijk waarbij het rijpe, zachte fruit tot de finale aanwezig blijft. |
Korte omschrijving: | |
Serveer suggesties: | als aperitief, bij rijke salades, gegrild en gebakken vis en gevogelte en tv wijn. |
Serveer temperatuur: | 10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 2 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | falanghina |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | klei en kalksteen. |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Echter is het een uiterst modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië dat met behulp van de modernste technologie maar ook ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige wijnconsument. Oude wijngaarden met hun authentieke locale druivensoorten zijn in ere hersteld. |
Streek: | Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Donato Antonio Giuliani |
Schilweking / termijn: | |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie op 14°C. |
Malolactische vergisting: | nee |