Beschrijving
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Helder rode kleur in combinatie met een rijke geur van bessen en een beetje kruiden. In de smaak ondersteund met rijp fruit, milde zuren en een vriendelijk karakter. |
Korte omschrijving: | Een helderrode wijn met rijp fruit, milde zuren en een mild karakter. Serveer bij vleesgerechten en stoofpotten. |
Serveer suggesties: | Lekker bij harde kazen, diverse gebakken en gegrilde vleesgerechten, stoofschotels en als afsluiting van de avond. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | cabernet en sangiovese |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | klei en kalksteen |
Opbrengst per ha.: | 90 hl. |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Echter is het een uiterst modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië dat met behulp van de modernste technologie maar ook ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige wijnconsument. Oude wijngaarden met hun authentieke locale druivensoorten zijn in ere hersteld. |
Streek: | Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Donato Antonio Giuliani |
Schilweking / termijn: | 12 dagen |
Vinificatie / termijn: | |
Malolactische vergisting: | ja |