Cantine Teanum 'Castelli di Severino' IGP. Puglia bianco trebbiano falanghina 2022

5,95

Artikelnummer: 247 Categorie:

Beschrijving

 

Proefnotities:Lichtgele kleur gecombineerd met een rijke geur van rijp geel fruit en iets citrus. In de smaak ondersteund door een mild karakter en zachte zuren.
Korte omschrijving:Rijke wijn met rijp geel fruit, citrus, een mild karakter en zachte zuren. Lekker bij zeevruchten, salades en als aperitief.
Serveer suggesties:Bij zeevruchten, salades en als aperitief.
Serveer temperatuur:10-12° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR
Druif:trebbiano, falanghina
Specificatie wijngaard:Wijngaarden liggen op een hoogte van 150-200 mtr. aan de voet van de Gargano heuvels en rond de plaats San Severino.
Bodem samenstelling:klei en kalksteen.
Opbrengst per ha.:90 hl.
Wijnhuis:Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Echter is het een uiterst modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië dat met behulp van de modernste technologie maar ook ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige wijnconsument. Oude wijngaarden met hun authentieke locale druivensoorten zijn in ere hersteld.
Streek:Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.
Opmerkingen:‘Castelli di Severino’ is afgeleid van de oorspronkelijke naam voor San Severo: ‘Castellum Sancti Severini’. In 1627 werd de stad getroffen door een zware aardbeving die de gehele stad verwoest heeft. De wederopbouw heeft prachtige barokke bouwwerken opgeleverd waar men nu nog mee kan pronken.
Wijnmaker:Donato Antonio Giuliani
Vinificatie / termijn:temperatuur gecontroleerde vinificatie op 14°C.
Malolactische vergisting:nee