Beschrijving
Proefnotities: | Diep robijnrood van kleur met paarse tinten. De wijn heeft een intens en geparfumeerd boeket met een rijke diversiteit aan rijp fruit. Plezierig, harmonieus en fluweelzacht van smaak. |
Korte omschrijving: | Plezierig, harmonieus en fluweelzacht. Een goede combinatie met gamba's van de grill, pizza's en oudere kazen. |
Serveer suggesties: | Bij stevige maaltijden, zoals vlees, wild, gegrilde vis en bij oudere kazen. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 JAAR |
Druif: | primitivo |
Specificatie wijngaard: | De wijngaarden liggen tegen hellingen oostwaarts gericht naar de zee. Beschut tegen de westenwinden door de Apennijnen. Milde wijnen door veel zonuren laag zuurgehalte, rijker aan suiker. |
Oppervlakte wijngaard: | 100 ha. |
Bodem samenstelling: | gemengde kleibodem |
Opbrengst per ha.: | 85 hl. |
Wijnhuis: | Botter is een traditionele wijnkelder in noordwest Italië. Zij maken vele wijnen uit de eigen regio maar halen en bottelen ook veel wijnen uit zuid Italië. |
Streek: | De Salento is een streek in Zuid-Italië (regio Apulië). Het salentijns schiereiland vormt de hak van de Italiaanse laars. Tot de Salento behoort ook de Kaap van Otranto, het oostelijkste puntje van Italië. Een groot deel van de inwoners van de streek streeft naar een onafhankelijke regio Salento, afscheiding van de regio Apulië. De streek is wereldwijd bekend vanwege haar goede wijnen zoals de negroamaro, primitivo en salice salento.In het hart van de Salento liggen negen dorpen waar nog grieks gesproken wordt. Het klimaat is warm en droog. |
Wijnmaker: | Botter |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde traditionele vinificatie |
Malolactische vergisting: | ja, volledig |
Rijping / termijn: | 3 maanden op vaten |