ROCCA E FIGLI | PINOT GRIGIO BLUSH ROSÉ 2022

5,95

Categorie:

Beschrijving

PROEFNOTITIE

 

Zeer lichte kruidigheid en een kleine aardbei, kers en framboos. Heldere zalmroze Rosé. Een fris en jong bouquet met bloemen, delicaat in zijn fijnheid. Fris en zacht aroma met een milde, smaakvolle afdronk.

PRODUCENT

 

De Rocca Family werkt sinds 1880 in de wijnhandel, toen voorvader Francesco "Vinicola Rocca" oprichtte. Traditie, passie voor wijnen die de moeite waard zijn, samen met toewijding aan de wijnbouw en wijnproductie zijn gedurende deze 5 generaties sterk bevestigd door de familie. Het bedrijf is in de loop van de tijd gegroeid en heeft een internationale aanpak ontwikkeld, met veel aandacht voor de behoeften van de markt, maar altijd met aandacht voor en respect voor het terroir en de typische kenmerken van de producten. Rocca is een dynamische en flexibele realiteit, tegelijkertijd extreem verbonden met zijn wortels en omvat tegenwoordig een prestigieuze boerderij in Apulië, een moderne wijnmakerij in Agrate Brianza, vlakbij Milaan, en heeft de controle over de historische wijnmakerij Dezzani in Piemonte.

DRUIVENSOORT

 

De welbekende Pinot Grigio, of 'Pinot Gris'. Als wijn altijd volzacht en aromatisch, maar in smaak ook van knisperend fris tot bijna zoet. Een lastige geschiedenis en een ingewikkelde toch door Europa, is de Pinot Grigio (Italiaanse benaming) in Noord Italië te typeren als knisperend fris en mineralig, en op Sicilië als iets rijper zacht rond met een frisse ondertoon. Veelzijdig en door velen geliefd.

REGIO

 

Provincia di Pavia IGT (Indicazione Geografica Tipica) bestrijkt en grote range wijnen waarvan de wijnranken zijn aangeplant in de provincie Pavia in noordelijk-centraal Lombardije. De IGT herkomstbenaming was gecreëerd om wijnen dien niet onder de DOC (Denominazione di Origine Controllata) vallen te beschermen. Er zijn maar weinig wijnen uit de provincie die geproduceerd worden onder deze IGT. De Pinot Grigio is daar een van.