ROCCA E FIGLI | PINOT GRIGIO DELLA VENEZIE 2022-2023

5,95

Beschrijving

PROEFNOTITIE

Zeer lichte kruidigheid maakt hem bijzonder geschikt voor droge witdrinkers met smaak. Heldere licht strogele wijn met een groene zweem. Een fris en jong bouquet met tinten van acacia bloemen, appel en meloen.

PRODUCENT

De Rocca Family werkt sinds 1880 in de wijnhandel, toen voorvader Francesco "Vinicola Rocca" oprichtte. Traditie, passie voor wijnen die de moeite waard zijn, samen met toewijding aan de wijnbouw en wijnproductie zijn gedurende deze 5 generaties sterk bevestigd door de familie. Het bedrijf is in de loop van de tijd gegroeid en heeft een internationale aanpak ontwikkeld, met veel aandacht voor de behoeften van de markt, maar altijd met aandacht voor en respect voor het terroir en de typische kenmerken van de producten. Rocca is een dynamische en flexibele realiteit, tegelijkertijd extreem verbonden met zijn wortels en omvat tegenwoordig een prestigieuze boerderij in Apulië, een moderne wijnmakerij in Agrate Brianza, vlakbij Milaan, en heeft de controle over de historische wijnmakerij Dezzani in Piemonte.

DRUIVENSOORT

De welbekende Pinot Grigio, of 'Pinot Gris'. Als wijn altijd volzacht en aromatisch, maar in smaak ook van knisperend fris tot bijna zoet. Een lastige geschiedenis en een ingewikkelde toch door Europa, is de Pinot Grigio (Italiaanse benaming) in Noord Italië te typeren als knisperend fris en mineralig, en op Sicilië als iets rijper zacht rond met een frisse ondertoon. Veelzijdig en door velen geliefd.

REGIO

Delle Venezie, is een van de bekendste wijnbenamingen van Italië, beroemd gemaakt door de enorme hoeveelheden knapperige, lichte Pinot Grigio delle Venezie die elk jaar vanuit Noordoost-Italië naar de hele wereld worden geëxporteerd. In 2017 werd de naam overgebracht naar een nieuw DOC in dezelfde zone en veranderde de IGT zijn naam in Trevenezie. Voormalige witte wijnen van IGT delle Venezie zouden in beide appellaties terecht kunnen komen. De gebruikte druivensoorten of de stijl van wijn kunnen bepalen hoe wijnen worden geëtiketteerd vanaf 2017. De verandering kan ook afhangen van het feit of producenten de opbrengsten kunnen of willen verlagen of anderszins voldoen aan de voorschriften van de DOC.