Vignoble Ferret IGP Côtes de Gasgogne Colombard Ugni Blanc 2022 Aspergewijn van het jaar!

6,50

Artikelnummer: 117 Categorie:

Beschrijving

Proefnotities:Aromatische witte wijn met een exotische geur met iets van citrus en vlierbloesem en in de smaak grapefruit en wit sappig fruit. Afgerond met een mooie zuurbalans.
Korte omschrijving:Exotisch, sappig met citrus, grapefruit en vlierbloesem. Serveer bij schaal- en schelpdieren of als aperitief.
Serveer suggesties:Bij voorgerechten, salades en schaal- en schelpdieren maar ook als apéritief.
Serveer temperatuur:8-10..° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR

 

Druif:80% Colombard, 20% Ugni Blanc
Oppervlakte wijngaard:37 ha.
Bodem samenstelling:kalkhoudende kleigrond
Opbrengst per ha.:80 hl.

 

Wijnhuis:Domaine de Guillaman uit de Gascogne is een klein familiebedrijf uit Gondrin wat ligt tussen Bordeaux en Toulouse. Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret heeft een ruime ervaring en hij is zijn familie de 6e generatie op rij. Zijn wijnen worden hoog gewaardeerd en elk jaar bekroond tijdens diverse internationale proeverijen.
Streek:Gebied in het zuid-westen van Frankrijk waar ment name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan met een nat voorjaar en voor de rest relatief koel en zonnig.

 

Wijnmaker:Dominique Ferret
Schilweking / termijn:12 tot 18 uur
Vinificatie / termijn:Temperatuur gecontroleerde en moderne vinificatie
Malolactische vergisting:nee