Robert Vic 'Délicate ' IGP. Pays d'Oc rosé 2023

9,95

Artikelnummer: 290 Categorie:

Beschrijving

Serveren en proeven

Proefnotities:Extreem bleke zalmroze kleur, in de geur sappig kleinrood fruit en grapefruit. In de smaak ondersteund met rijp fruit, wat mineralen en iets knisperend.
Korte omschrijving:Welkome terraswijn met een bleke zalmroze kleur met overdadig sappig rood fruit.
Serveer suggesties:Als aperitief- en terraswijn, bij veel lichte vlees- en visgerechten en salades.
Serveer temperatuur:8-10° C.
Houdbaarheid na oogstjaar:2 JAAR

Wijngaard

Druif:grenache
Oppervlakte wijngaard:180 ha.
Bodem samenstelling:klei en vulkaanas
Opbrengst per ha.:60 hl.
Organic met certificaat:Qualenvi

Achtergrond

Wijnhuis:Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.
Streek:In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen.

Vinificatie / rijping

Wijnmaker:Aurélie Vic
Schilweking / termijn:nee
Vinificatie / termijn:8 uur, daarna vergisting van alleen sap op gecontroleerde lage temperatuur.
Malolactische vergisting:
Rijping / termijn:
Organic met certificaat:Qualenvi