NOÉMIE VERNAUX | MERLOT 2022

5,95

Beschrijving

Een klassiek authentieke Merlot, écht Franse stijl! Alhoewel de Merlot een van de meest aangeplante druivensoorten in Frankrijk blijft, is de behandeling in de wijnkelder door de keldermeester doorslaggevend voor de uiteindelijke wijn. Deze Merlot komt tot stand zonder houtrijping, maar wel met een mooie micro oxidatie door een vergisting en rijping in betonnen cuves. Druiven komend van de door Vernaux beheerde wijngaarden in het zuidfranse.

Een zwoele rode wijn, met een zachtdrinkende fluwelen stijl. Rood fruit; bessen, kersen. Pruimen en kruizemunt.

Welke gerechten passen goed bij Merlot? - Rundvlees, liefst rood/licht gegrild - Carpaccio - Blauwe kaas, Cheddar, Gorgonzola - Gebraden kip - Sauzen van bessen en rood fruit - Lam met paddenstoelen en knoflook - Gebraden varkenslende - Lamsrack

Van kinds af aan als telg van een wijnmakersfamilie, was Noémie Vernaux gefascineerd door wijnstokken en wijngaarden en daarom stichtte ze in 1851 in Beaune haar eigen handelshuis in de Bourgogne, het wijnhuis dat vandaag de dag nog steeds haar naam draagt.

Als erfgename van een voor haar belangrijke familietraditie wijdde zij haar hele leven aan het verdiepen van haar eigen kennis en knowhow. Er wordt bij het handelshuis NOÉMIE VERNAUX nog steeds met de zelfde passie en gedrevenheid als toen gezocht naar wijnen die de verschillende aspecten van de appellations in de Bourgogne zo goed mogelijk weergeven.
Het wijnhuis Noémie Vernaux is nog steeds een zogenaamde “négociant–eleveur” met ruime wijnopslagplaatsen en kelders in Beaune en omstreken, waar de grote Bourgognewijnen worden bewaard, eventueel gelagerd op eiken, met respect voor de traditie die hand in hand gaat met de vooruitgang.

Gelukkig produceren ze ook betaalbare, kwalitatief hoge wijnen op klassieke Franse wijze waarbij druivensoorten hun kans krijgen om tot uiting te komen op fles. Deze zogenoemde 'variatal' wijnen hebben hun sporen reeds verdiend in Nederland, en wij snappen waarom!