NOÉMIE VERNAUX | CHARDONNAY 2021

5,95

Beschrijving

Een klassiek authentieke Chardonnay, écht Franse stijl! Een Chardonnay zonder houtrijping, maar wel met een mooie micro oxidatie door een vergisting en rijping in betonnen cuves. Druiven komend van de door Vernaux beheerde wijngaarden in het zuidfranse.

Weelderig wit met tonen van vers exotisch fruit, een flinke bloementuin, perzik, meloen, boter en noten met een frisgroene ondertoon.

Welke gerechten passen goed bij Chardonnay? - Schelp-, schaaldieren met botersaus - Heilbot - Gegrilde zalm - Polenta - Kip met salieboter of roomsaus

Van kinds af aan als telg van een wijnmakersfamilie, was Noémie Vernaux gefascineerd door wijnstokken en wijngaarden en daarom stichtte ze in 1851 in Beaune haar eigen handelshuis in de Bourgogne, het wijnhuis dat vandaag de dag nog steeds haar naam draagt.

Als erfgename van een voor haar belangrijke familietraditie wijdde zij haar hele leven aan het verdiepen van haar eigen kennis en knowhow. Er wordt bij het handelshuis NOÉMIE VERNAUX nog steeds met de zelfde passie en gedrevenheid als toen gezocht naar wijnen die de verschillende aspecten van de appellations in de Bourgogne zo goed mogelijk weergeven.
Het wijnhuis Noémie Vernaux is nog steeds een zogenaamde “négociant–eleveur” met ruime wijnopslagplaatsen en kelders in Beaune en omstreken, waar de grote Bourgognewijnen worden bewaard, eventueel gelagerd op eiken, met respect voor de traditie die hand in hand gaat met de vooruitgang.

Gelukkig produceren ze ook betaalbare, kwalitatief hoge wijnen op klassieke Franse wijze waarbij druivensoorten hun kans krijgen om tot uiting te komen op fles. Deze zogenoemde 'variatal' wijnen hebben hun sporen reeds verdiend in Nederland, en wij snappen waarom!