MONTPLO SIGNATURE BLANC | UGNI-BLANC - COLOMBARD 2021

5,25

Beschrijving

PROEFNOTITIE

 

Een wijn als een frisgroene appel, met een licht exotisch bouquet.

PRODUCENT

 

Al vele jaren zijn de MONTPLO SIGNATURE wijnen bekend in Nederland. Aan de kwaliteit is nooit ingeboet, vandaar de uitspraak, ‘Mon Vin? Montplo Signature!’. Gegarandeerd constante kwaliteit voor een eerlijke prijs.Deze wijnen brengen de Franse wijn uit de Pays d’Oc weer terug naar de basis, de grondvesten waar de authentieke druivenrassen heer en meester zijn.

DRUIVENSOORT

 

Een blend van Ugni-Blanc en Colombard.Ugni-Blanc | Ugni-Blanc, in Italië 'Trebbiano Toscano' genoemd, is een druivensoort met een grote aanplant en grote productie die goed gebruikt kan worden om te destilleren. Gelukkig zijn de wijnboeren in onder andere Gascogne, Frankrijk erachter gekomen dat bij een agressieve snoeimethode, fantastische witte wijnen gemaakt kunnen worden met een zachte, smaakvolle basis. Perfect om te blenden met de frisse Ugni-Blanc bijvoorbeeld.

Colombard | Colombard, het oude, productieve werkpaard van Zuid-Oost Frankrijk. De basis voor Cognac & Armagnac. Gelukkig is men de kwaliteit van deze druif gaan erkennen en worden er geweldige witte blends mee gemaakt! Bij lage opbrengsten knisperend fris, knallend groene appel, uitgesproken aromatisch en zeer smaakvol.

REGIO

 

Comté Tolosan is geen AOC maar een zogeheten IGP (indication géographique protégée), een afgebakend gebied in het Zuidwesten van Frankrijk met Toulouse als uitvalsbasis. De omvang van het gebied en de variatie van gebruikte druiven (Chardonnay, Chenin Blanc, Gros Manseng, Loin de l’oeil, Mauzac, Muscadelle, Petit Manseng, Sémillon, Sauvignon Blanc, Colombard en Ugni-Blanc om enkel de witte noemen) zorgen voor een enorme diversiteit in het aanbod.  De regio maakt deel uit van het bekken van Aquitaine - de vlaktes die in het westen tussen de Pyreneeën, het Centraal Massief en de Atlantische Oceaan liggen.